Vochtige muren / Bouwvocht

Heeft u last van bouwvocht, vochtige muren, of heeft u vochtproblemen met uw muur?

Dit heeft in een aantal gevallen te maken met de spouw, maar het kan daarnaast betrekking hebben op een scheur in de muur of zelfs opstijgend vocht vanuit de kelder of de kruipruimte.

Het is bij vochtige muren in ieder geval van belang om zo snel mogelijk de oorzaak te achterhalen.

Vocht in de muur zorgt niet alleen voor vocht in huis, maar vochtproblemen op de muur zorgen daarnaast voor een beperkte isolatie waardoor u meer dient te stoken en u dus een hoge(re) energierekening heeft.

Bespaar geld op uw stookkosten

Bespaar geld op uw energiekosten door te zorgen voor een goede isolatie.

Gebruik van spouwankers

Vochtige muren zijn in het geval van problemen met de spouw vaak het gevolg van verkeerd gebruik van spouwankers. Deze maken de spouw steviger, maar kunnen zonder druppelboog vocht doorgeven van de buiten- naar de binnenmuur. Daarnaast valt er vaak wat metselspecie op de ankers, wat zal verharden. Net als wanneer dit op de bodem van de spouw terecht komt kan dit ertoe leiden dat het mogelijk is om vocht te transporteren vanuit de buitenmuur naar de binnenmuur, waardoor u daar in huis last van zult krijgen. Het water kan gaan doorsijpelen, of de condens kan uiteindelijk in de woning terechtkomen.

Spouwmuur in opbouw

Spouwmuur in opbouw.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next
Vochtige muur

Vochtige muur.

Last van doorslaand vocht

We spreken in dit geval van doorslaand vocht, net als wanneer het er bijvoorbeeld onder druk van harde regen of harde wind in slaagt om de binnenmuur te bereiken. Met name aan de windkant van een woning is het van belang om de spouw en de muren goed in de gaten te houden. Tijdens extreem weer loopt u anders het risico dat het vocht naar binnen door zal slaan. Indien dit het geval is dient u daar zo snel mogelijk naar te kijken kijken door een specialist. Vraag online eenvoudig meerdere offertes aan, zodat u het probleem vakkundig kunt laten verhelpen.

Wilt u advies en oplossingen voor uw vochtige muren / bouwvocht ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Doorslaand vocht via slecht aangebrachte afwerking van doorvoer in de fundering

Doorslaand vocht via slecht aangebrachte afwerking van doorvoer in de fundering.

Opstijgend vocht buitenmuur waardoor zoutuitbloei en aantasting voegen en gesteente

Opstijgend vocht buitenmuur waardoor zoutuitbloei en aantasting van de voegen en het gesteente ontstaat.

Opstijgend vocht

Vochtproblemen in de muur kunnen tenslotte wijzen op opstijgend. In dat geval dient er sprake te zijn van een horizontale oriëntatie van het vocht, aangezien dit over de breedte in verticale richting omhoog zal trekken.

Dit is het gevolg van de capillaire werking van de gevel, die het vocht als het ware omhoog zuigt en er daarmee voor zorgt dat het vanuit de kelder of kruipruimte in huis terecht kan komen.

Ga op zoek naar de plaats van de lekkage of de intreding van het vocht, om het optrekkend vocht een halt toe te kunnen roepen.

Wilt u advies en oplossingen voor uw vochtige muren / bouwvocht ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Muurschade als gevolg van opstijgend vocht in de muur

Muurschade als gevolg van opstijgend vocht in de muur.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden