Vocht en uw woning

Condensatievocht kan tot vervelende problemen leiden, waardoor het van belang is om dit tijdig te herkennen en daar wat aan te laten doen.

Houd er rekening mee dat u hiermee te maken kunt krijgen als het gevolg van een foutieve bouwconstructie, maar dat we ook tijdens ons dagelijkse leven zorgen voor de aanwas van nieuw condensatievocht.

Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, mits we zorgen voor voldoende ventilatie en op die manier kunnen voorkomen dat er een vochtige woning ontstaat waardoor de druppels via de wand omlaag lopen.

Wat is condensatievocht – Condens op ramen

Last van condens op ramen ? Condensatievocht vormt niets anders dan vocht dat in de lucht terecht komt, als het gevolg van verdamping. We kunnen hiermee te maken krijgen op het moment dat we heet douchen of in bad gaan, tijdens het koken maar ook door simpelweg te ademen. Koude en droge lucht neemt het vocht op, waardoor deze wat warmer en vochtiger wordt. Het is zaak om deze warme en vochtige lucht af te voeren en daar voor in de plaats koude drogere lucht de woning binnen te laten stromen. Op die manier ontstaat er een goede ventilatie en hoeft het condensatievocht geen probleem te vormen, waardoor er geen vochtige woning ontstaat.

Condens door slechte ventilatie

Op het moment dat de ventilatie te wensen overlaat loopt u het risico op een vochtige woning, omdat het vocht niet goed weg kan. Op het moment dat de warme vochtige lucht in de woning achterblijft en er te weinig sprake is van aanvoer van koude droge lucht, raakt de lucht in de woning op een bepaald moment verzadigd. De lucht kan geen extra vocht meer opnemen, waardoor het koele plekken zoekt om het vocht achter te laten. We zien dit in de vorm van waterdruppels op koele plaatsen, zoals de ramen, de muren of het plafond. Dit is een belangrijk reden dat de ventilatie niet op orde is en er sprake is van een vochtige woning waar u iets aan dient te doen.

Condens op muren

Condens op muren

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next
Ventilatie

Goede ventilatie is belangrijk

Condens door foutieve constructie

Als gevolg van een foutieve constructie kunt u te maken hebben met een grote hoeveelheid condensatievocht. Het kan bijvoorbeeld gaan om het ontbreken van een betonnen kuip om de kelder of kruipruimte, wat bij een hoge stand van het grondwater kan leiden tot een capillaire werking, die het water als het ware omhoog zuigt. Probeer dergelijke problemen vroegtijdig te herkennen en daar wat aan te laten doen, om daadwerkelijke schade als gevolg van condensatievocht te voorkomen.

Condens op ramen

Condens op ramen

Wilt u advies en oplossingen voor uw condensproblemen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden