Opstijgend vocht

Heeft u last van opstijgend of optrekkend vocht? Dit kan een belangrijk probleem zijn, dat om een directe oplossing vraagt. Indien u hier niets aan doet kunt u te maken krijgen met een vochtfront in uw woning, waardoor zich daar schimmels kunnen ontwikkelen en het leefklimaat gevaar zal lopen. Opstijgend vocht is in België een veel voorkomend probleem, met name vanwege hoge grondwaterstand en de aanwezigheid van kelders en kruipruimtes.

Wat is opstijgend vocht / optrekkend vocht

Optrekkend vocht is als het ware niets anders dan vocht dat via de capillaire werking van gesteenten omhoog weet te komen. Gesteenten in bijvoorbeeld de gevel zijn poreus, wat betekent dat hier lucht in zit. Dit ‘zuigt’ het water als het ware omhoog, op het moment dat er in een lager gedeelte sprake is van vocht. U kunt optrekkend vocht herkennen aan een horizontaal front op de gevel of binnenmuur, in tegenstelling tot een verticale vochtplek.

Hydrostatische druk grondwater

Optrekkend vocht kan ontstaan als gevolg van verschillende problemen. U kunt bijvoorbeeld te maken hebben met een hoge hydrostatische druk van het grondwater. In dat geval ligt het grondwaterpeil hoger dan de bodem van de kelder, waardoor er zowel druk op de gevels als op de bodem van de kelder komt te staan. Een klein scheurtje of een gaatje kan er dan toe leiden dat de hydrostatische druk van het grondwater het vocht als het ware naar binnen perst en u daarmee te maken krijgt.

Grondwater

Kelderlekkages

Heeft u te maken met een kelderlekkage? Ook dit is in de meeste gevallen een gevolg van een hoge grondwaterstand, al kan het in bijzondere gevallen ook gaan om stuwvocht. Feit is in ieder geval dat u vocht in de kelder of kruipruimte heeft, dat u daar niet wenst. Het vocht kan via de gevels omhoog kruipen en er daarmee voor zorgen dat u in de rest van de woning te maken krijgt met optrekkend of opstijgend vocht. U kunt hier wat aan doen door de lekkage te dichten, door aan de buitenzijde of binnenzijde van de kelder of kruipruimte een afdichting aan te brengen.

Door grote hydrostatische druk ontstaan lekkages en kan vocht opstijgen via gesteente
1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next

Wilt u advies en oplossingen voor uw opstijgend vocht problemen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Lekkage op de kim (aansluiting wand/vloer van een kelder)

Lekkage op de kim (aansluiting wand/vloer van een kelder)

Vocht in kruipruimte

Staat er water in de kruipruimte, of heeft u te maken met vocht in de kelder? Het is van belang om deze ruimten goed te ventileren, ook op het moment dat u daar zelf maar weinig bent. Op die manier geeft u schimmels niet de kans om zich te ontwikkelen.

Met name een laag water in de kruipruimte kan tot vervelende gevolgen leiden, dus probeer dit in ieder geval altijd zo snel en vakkundig mogelijk aan te pakken.

Plassen water in kruipruimte

Oplossingen opstijgend vocht / optrekkend vocht

Indien de bakstenen en voegen of het pleisterwerk van buitenmuren niet waterdicht is of aangetast of beschadigd is, kan regenwater of grondwater door de gevel dringen (=doorslaan). Om dit te voorkomen is het noodzakelijk een waterkerende laag aan te brengen waardoor de gevel weer waterafstotend zal zijn (zie ook impregneren). Dit heeft echter enkel zin indien eventuele beschadigingen en/of scheuren zijn verholpen. Veelal betekent het ook dat voegwerk vernieuwd moet worden.

Wilt u advies en oplossingen voor uw opstijgend vocht problemen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden