Vocht bestrijden

Vocht in de woning is niet alleen schadelijk voor uw woning, maar daarnaast ook heel hinderlijk. Vochtvlekken, vochtige en koude muren en vloeren, gedruppel etc. kunnen uw wooncomfort danig verpesten. Indien er ook nog schimmelvorming en/of ongedierte ontstaat kan dat ook nog eens schadelijk voor uw gezondheid zijn.

Indien de oorzaak niet direct duidelijk is of indien de oplossing moeilijk uit te voeren is, is het verstandig om een professional in de arm te nemen. Het is verstandig om een grondig onderzoek uit te laten voeren, bij voorkeur door een expert op dit gebied. Hij of zij kan u bijvoorbeeld van dienst zijn met het bepalen van de hygroscopie van bepaalde materialen, of er met een endoscoop voor zorgen dat u eventueel vocht in de spouw op kunt sporen. Dit gaat verder dan het onderzoeken van de waterdichtheid van de gevel met een tuinslang of het bijhouden van het grondwaterpeil. Vocht bestrijden is een vak.

Hieronder ziet u een overzicht van veel voorkomende vochtbestrijding technieken. Voor meer informatie kunt u naar die informatiepagina gaan.

Wilt u advies en oplossingen voor uw vochtproblemen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next

vochtexpert-640br-480hgU kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Vlaanderen en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte.

Vochtonderzoek en -inspectie

Voor u de vochtwering oplossingen of de vochtbestrijders toe kunt passen is het allereerst van belang om na te gaan waar zich de problemen voordoen en nog belangrijker, waar de bron hiervan ligt. Hoe komt het dat er vochtproblemen ontstaan en wat kunt u eraan doen om dit te voorkomen? Pas op dat u niet alleen de symptomen bestrijdt, maar dat u zich ook daadwerkelijk richt op de bron van de problemen. Ga na waar het vocht de woning binnen weet te komen, aangezien die plaats niet gelijk hoeft te zijn aan de plek waar het vocht uiteindelijk tot de problemen leidt.

Vochtwering en waterkering

Zodra het op basis van een vochtonderzoek en -inspectie goed duidelijk is waar de problemen vandaan komen kunt u gebruik gaan maken van de vochtbestrijders. U kunt er met de vochtwering oplossingen bijvoorbeeld voor zorgen dat u de gevel opnieuw impregneert, om een waterkering aan te brengen. Het hydrofoberen van de gevel zorgt ervoor dat u niet zomaar meer te maken zal krijgen met doorslaand vocht. Opstijgend vocht kunt u bestrijden door u te richten op de kelder en de kruipruimte. U kunt zorgen voor een goede buitenafdichting, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een verticale buitenafdichting.

Vochtmeting en vochtanalyse
Impregneren c.q. hydrofoberen (waterafstotend maken) van een buitenmuur. Dient minimaal elke 10 jaar te gebeuren.

Impregneren van de gevel

Het impregneren van de gevel is mogelijk met een aantal verschillende materialen. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat vocht geen kans meer krijgt om door te slaan, maar u kunt daarnaast gebruik maken van materialen die de vorming van algen en schimmels op een effectieve manier tegengaan. Ondanks het impregneren is het verstandig om de gevel regelmatig te laten reinigen en het materiaal opnieuw aan te laten brengen. Op die manier zorgt u ervoor dat de vochtbestrijders hun werk goed kunnen doen, waardoor u zo min mogelijk last zal hebben van de invloed van vocht en u er binnen niet mee te maken krijgt. Lees hier verder over het impregneren van gevels.

Injecteren c.q. aanbrengen van een vloeibaar vochtscherm in de muur.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden