Doorslaand vocht

Heeft u te maken met doorslaand vocht, of heeft u het vermoeden dat dit het geval is en wilt u daar wat aan doen?

Doorslaand vocht zorgt ervoor dat het vocht of water van buiten door weet te dringen naar binnen, daar waar het voor vervelende vochtproblemen kan zorgen.

Het is van belang om doorslaand vocht in ieder geval goed te onderzoeken en tijdig voor een oplossing te zorgen, voordat zich bijvoorbeeld schimmels en ongedierte kunnen gaan vormen.

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is vocht dat erin slaagt om door een gevel heen te slaan. Het gaat om vocht dat bijvoorbeeld de aansluitingen van de constructie of de detaillering gebruikt om naar binnen door te slaan. In veel van de gevallen heeft dit te maken met een constructiefout, al kan het daarnaast zijn dat de gevel onvoldoende weerstand kan bieden als het gevolg van een vergane waterkerende laag. Het is van belang om de oorzaak van het doorslaand vocht vast te stellen, zodat u daar effectief wat aan kunt doen.

Gevel niet waterdicht

Op het moment dat de gevel niet waterdicht is kunt u te maken krijgen met doorslaand vocht. Dit is het geval tijdens extreme weersomstandigheden zoals harde regen, of op het moment dat de luchtvochtigheid erg hoog oploopt. U zult dan merken dat er op een onverklaarbare wijze vocht aan de binnenzijde van de gevel ontstaat, eventueel in de buurt van bijvoorbeeld de kozijnen.

Wilt u advies en oplossingen voor uw doorslaand vocht problemen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.

Beeld van vochtige muur door doorslaand vocht
1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next

Spouwmuurproblemen

Daarnaast kan het zijn dat u last heeft van spouwmuur vochtproblemen, die zorgen voor het doorslaand vocht. Normaal gesproken dient er bijvoorbeeld een druppelboog geplaatst te worden aan een spouwanker, om te voorkomen dat vocht of water zich van de buitenmuur naar de binnenmuur kan verplaatsen. Indien hier geen sprake van is of als er teveel vocht in de spouw ontstaat, loopt u het risico dat dit toch de binnenkant zal bereiken en u in uw woning last krijgt van een teveel aan vocht.

Spouwruimte van een spouwmuur

Buitenafdichting kelder onvoldoende

Het doorslaand vocht vindt meestal plaats bij de buitengevel boven de grond, maar het is tevens mogelijk dat u hier in de kelder mee te maken krijgt. De buitenafdichting van de kelder of kruipruimte is dan onvoldoende, waardoor het van belang is om hier iets aan te doen. Graaf de kelderwanden af en zorg voor een verticale buitenafdichting, of maak gebruik van een noodoplossing aan de binnenzijde. Het is in ieder geval van belang om het vocht ook in de kelder of kruipruimte buiten de deur te houden, zelfs wanneer u daar weinig komt.

Muur doordrongen van vocht

Oplossingen doorslaand vocht

Indien de bakstenen en voegen of het pleisterwerk van buitenmuren niet waterdicht is of aangetast of beschadigd is, kan regenwater of grondwater door de gevel dringen (=doorslaan). Om dit te voorkomen is het noodzakelijk een waterkerende laag aan te brengen waardoor de gevel weer waterafstotend zal zijn (zie ook impregneren). Dit heeft echter enkel zin indien eventuele beschadigingen en/of scheuren zijn verholpen. Veelal betekent het ook dat voegwerk vernieuwd moet worden.

Wilt u advies en oplossingen voor uw doorslaand vocht problemen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Natte buitenmuur

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden