Drainage

Wilt u voorkomen dat er vochtschade kan ontstaan als het gevolg van het binnendringen van water via de funderingsmuren of de keldermuren? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een goede horizontale en verticale afdichting.

De kans is echter groot dat u naast een goede horizontale en verticale afdichting ook niet aan drainage ontkomt. Drainage zorgt ervoor dat u het water kunt laten afvoeren. Hiervoor kunt u gebruik maken van speciale buizen of door gebruik te maken van drainagematten.

Snelle afvoer overtollig water via rioleringssysteem waardoor grondwaterpeil minder stijgt.

Snelle afvoer overtollig water via rioleringssysteem waardoor grondwaterpeil minder stijgt.

Inschuifbare drainagebuizen

U kunt zelf drainage aanleggen door bijvoorbeeld gebruik te maken van de flexibele buizen, die inschuifbaar zijn. De buizen zijn beschikbaar met diverse lengtes en uiteraard in verschillende doorsnedes. Kies voor een buis van 80mm, 100, 125, 160 of 200mm, afhankelijk van de hoeveelheid vocht die u af wilt kunnen voeren met behulp van de drainage. Aan de andere kant kunt u gebruik maken van niet-inschuifbare drainagebuizen, met een lengte tot ongeveer 6 meter. De tunnelvormige doorsnede en vlakke zoolplaat zorgen voor een stevig geheel, om het vocht netjes af te voeren.

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor drainage? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next
Drainagebuizen

Drainagebuizen

Drainagebuizen zonder filters

U kunt bovendien gebruik maken van drainagebuizen zonder filters op de drainagekanten. U kunt deze leggen in een laag van drainagekiezels met een vezelfiltervlies. Er zijn speciale drainagebuizen verkrijgbaar voor verschillende soorten bodemtypen, waardoor het verstandig is de specialist hiervoor om advies te vragen. U kunt de speciale buizen onder andere gebruiken bij een zeer verzande bodem, aangezien u gebruik maakt van een geotextielommanteling. U kunt met de drainage zorgen voor een belangrijke vorm van vochtwering, zodat u daar in huis zo min mogelijk last van zal hebben, ook niet wanneer er vocht in de kelder of de kruipruimte dreigt te ontstaan.

Kokosvezelommanteling en drainagematten

Tenslotte heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van drainagematten of van drainagebuizen met een kokosvezelommanteling.

Dit laatste vormt vooral een goede keuze op het moment dat er sprake is van een zware (vette) gemengde bodem, waarin u de drainage wilt aanbrengen. Indien er sprake is van een geïsoleerde keldermuur of funderingsmuur kunt u gebruik maken van de speciale drainagematten die er beschikbaar zijn.

Deze zijn voorzien van een vezelfilterlaag, waardoor u met de matten kunt voorkomen dat deze dicht zullen slibben, zodat de werking hiervan goed behouden zal blijven.

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor drainage? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

De juiste drainageputten voorkomen dat het grondwaterpeil te hoog wordt en de nabije gebouwen minder last van grondwater krijgen.

De juiste drainageputten voorkomen dat het grondwaterpeil te hoog wordt en de nabije gebouwen minder last van grondwater krijgen.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden