Vochtproblemen

U kunt te maken krijgen met verschillende vochtproblemen in huis. Houd rekening met condensatievocht en doorslaand vocht, maar ook met optrekkend vocht en bijvoorbeeld lekkages. Als het gevolg van vocht kunt u te maken krijgen met schimmel of zwamvorming. Hieronder ziet u een overzicht van veel voorkomende vochtproblemen. Voor meer informatie kunt u naar die informatiepagina gaan.

Wilt u advies en oplossingen voor uw vochtproblemen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next

vochtexpert-640br-480hgU kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Vlaanderen en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte.

Condensatievocht – Condens op ramen

Condensatievocht vormt een van de belangrijke vochtproblemen in huis. Er ontstaat condensatie als het gevolg van heet douchen en in bad gaan, maar ook als het gevolg van ademen, koken en het gebruik van kamerplanten. Dat hoeft op zich geen probleem te vormen, mits er sprake is van voldoende ventilatie. Heeft u te maken met condensatievocht door een foutieve constructie? Dan is de kans groot dat de vocht problemen meer ernstige vormen aannemen en lijkt het van belang om daar sneller wat aan te doen. Zorg in ieder geval voor voldoende ventilatie en voorkom dat er vocht op bijvoorbeeld de muren of het plafond blijft staan. U zorgt er op die manier voor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het condensatievocht en de luchtvochtigheid in huis op peil blijft.

Doorslaand vocht en opstijgend vocht

Een van de andere vocht problemen waar u mee te maken kunt krijgen is doorslaand vocht. Dit staan voor het vocht dat door de gevel heen ‘slaat’, bijvoorbeeld op het moment dat het regent en daarnaast hard waait. U heeft een probleem met uw spouwmuur, of met uw buitenafdichting van de kelder op het moment dat het gaat om grondwater dat doorslaat.

Een vergelijkbaar probleem is optrekkend vocht, als het gevolg van een capillaire werking of andere problemen. Op het moment dat er sprake is van vocht in de kruipruimte of een lekkage in de kelder loopt u het risico dat dit vocht ook andere delen van de woning zal bereiken.

Close-up van beslagen ramen
Opstijgend vocht - Optrekkend vocht

Lekkages en schimmel of zwamvorming

Tenslotte kunt u binnen de vochtproblemen in huis bijvoorbeeld te maken krijgen met lekkages en schimmel. Een lekkage kunt u over het algemeen gemakkelijk herkennen, aangezien er een relatief grote hoeveelheid vocht ontstaat op een plaats waar dat niet hoort.  Houd met name verkleuringen goed in de gaten en ga schimmel of zwamvorming zo snel mogelijk tegen. Dit zijn gevolgen van vocht problemen, die u vlot dient te verhelpen om daadwerkelijke schade te voorkomen. Neem vocht problemen in ieder geval altijd serieus, aangezien deze over het algemeen niet vanzelf verdwijnen en juist steeds ergere vormen aan zullen nemen.

Schimmels

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden hebt geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden