Isoleren woning

Het isoleren van een woning is van belang om het energieverbruik te beperken, terwijl u aan de andere kant toch kunt rekenen op voldoende comfort. U kunt thermische isolatie gebruiken om ervoor te zorgen dat u in de winter de warmte in de woning vast kunt houden, terwijl u de warmte van de zomer aan de andere kant juist buiten de deur kunt houden. U kunt het isoleren van een woning op verschillende manieren doen. Zorg voor een kleine K-waarde van een woning met een klein warmteverlies, aangezien dat betekent dat u de thermische weerstand heeft kunnen verhogen.

Het isoleren van een koude en vochtige kruipruimte is een verstandige beslissing die zal zorgen voor een warmere en energiezuinigere woning.

Het isoleren van een koude en vochtige kruipruimte is een verstandige beslissing die zal zorgen voor een warmere en energiezuinigere woning.

Isolatie niet overdrijven

Het isoleren van de woning is aan de andere kant niet iets dat u zomaar onbeperkt kunt doen. De eerste centimeters isolatiemateriaal zijn van grote toegevoegde waarde, maar deze waarde neemt steeds verder af naarmate u meer isolatie aanbrengt. Houd er dus rekening mee dat u het isoleren niet hoeft te overdrijven, aangezien de toegevoegde waarde dan beperkt is. Bovendien dient u er rekening mee te houden dat de materialen dampdoorlatend vermogen hebben en bijvoorbeeld over waterafstotende eigenschappen beschikken. Vochtige of natte isolatiematerialen zijn nauwelijks van toegevoegde waarde.

Energiekosten besparen door goede isolatie

Energiekosten besparen door goede isolatie

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor het isoleren van uw huis? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next

Thermisch isolerende maatregelen

U kunt een groot aantal vormen van thermische isolatie gebruiken, om de woning op een degelijke manier te isoleren. Voorkom bijvoorbeeld kieren en openingen bij ramen, deuren en vloeren, waardoor er tocht kan ontstaan. Voorzie ramen van dubbele beglazing met een isolerende laag en zorg voor het vullen van spouwopeningen met een goed isolatiemateriaal. U kunt massieve muren aan de binnenzijde voorzien van isolerend pleisterwerk of andere isolerende bekleding en er bij hellende daken voor zorgen dat u aan de onderzijde een vorm van isolatie aanbrengt. U kunt de zadeldaken bijvoorbeeld isoleren tussen de tengels en het dakbeschot.

Thermische isolatiechips voor vochtbestrijding in de kruipruimte.

Thermische isolatiechips voor vochtbestrijding in de kruipruimte.

Natte spouwmuurvulling

Het is in ieder geval van belang om een natte spouwmuurvulling te voorkomen, aangezien dat een enorm negatieve invloed heeft op uw isolatie.

Breng de spouwmuurisolatie bijvoorbeeld niet aan wanneer de buitengevel is voorzien van een dampremmende verflaag.

Ook indien er sprake is van hardgebakken tegels of geglazuurde bakstenen is het van belang om hier geen gebruik van te maken, aangezien het vocht dan niet goed weg kan en dit in de spouwmuur achter zal blijven.

Op het moment dat er sprake is van doorslaand vocht als het gevolg van bijvoorbeeld voegwerk dat in slechte staat verkeert is het tevens niet verstandig om spouwmuurisolatie aan te (laten) brengen.

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor spouwmuurisolatie en/of andere manieren om uw huis te isoleren? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Verkeerd aangebrachte isolatie veroorzaakt juist vochtproblemen.

Verkeerd aangebrachte isolatie veroorzaakt juist vochtproblemen.

Spouwisolatie spuiten

Spouwisolatie spuiten

Isolatieparels

Isolatieparels

Spouwisolatiemateriaal

Spouwisolatiemateriaal

Isolatieparels

Isolatieparels

Boren spouwmuurgat

Boren spouwmuurgat

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden