Impregneren

Het impregneren van de gevel noemen we ook wel hydrofoberen. Het zorgt er als het ware voor dat u de gevel beter bestand kunt maken tegen de invloed van water of vocht. U kunt daar mee te maken krijgen op het moment dat het hard begint te regenen, met name wanneer ook de wind aan zal zetten. Het is in die gevallen van belang om de gevel goed tegen vocht te beschermen, door gebruik te maken van een waterafstotend laagje. Dit kan door de gevel te impregneren of hydrofoberen, iets waar de specialisten bij u uit de omgeving u veel meer over kunnen vertellen.

Impregneren van de buitengevel

Impregneren buitenmuur

Wat is impregneren

Het impregneren van de gevel is eigenlijk niets anders dan het aanbrengen van een waterafstotend beschermend laagje, op de poriënrand van de gevel. Houd er rekening mee dat dit de poriën van de gevel niet op zal vullen, het zorgt slechts voor een stukje bescherming. Het impregneren of hydrofoberen van de gevel zorgt voor bescherming tegen het doorslaan van vocht, maar is aan de andere kant niet voldoende om bijvoorbeeld grondwater tegen te houden op het moment dat dit onder het maaiveld tegen de wand van de kelder aan begint te drukken.

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor een het impregneren van uw buitenmuren ? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next
Impregneren is het aanbrengen van een hydrofobisch (waterafstotend) middel

Impregneren is het aanbrengen van een hydrofobisch (waterafstotend) middel.

Tegen doorslaand vocht

Het impregneren en hydrofoberen van een gevel zorgt er in plaats daarvan voor dat u doorslaand vocht tegen kunt gaan. Dit heeft onder andere te maken met de contacthoek van de gevel met het water die u kunt vergroten. Een standaard gevel zonder behandeling heeft een contacthoek van 0 graden, waardoor het water er gemakkelijk in door kan dringen. Een behandelde gevel heeft een contacthoek van 90 – 180 graden. Dit maakt het een stuk lastiger voor het water om naar binnen te dringen en door te slaan, waardoor u de spouw of de binnenmuur beter droog kunt houden.

Eerst gevel reinigen en repareren

Wilt u de gevel impregneren of hydrofoberen? Dan is het allereerst van belang om de gevel goed te reinigen. U zorgt er op die manier voor dat het materiaal zich goed kan hechten en zorgt voor een goede bescherming, maar u voorkomt op die wijze ook dat er vuil onder de beschermende laag zal gaan zitten. Zorg ervoor dat algen en mossen verwijderd worden, net als eventuele andere aanslagen op de gevel. Op die manier kunt u de gevel of muur op een degelijke manier impregneren en ervoor zorgen dat u voldoende bescherming aanbrengt tegen de schadelijke invloed van regenwater, eventueel in combinatie met wind.

Eerst gevel reinigen en repareren voordat er geïmpregneerd kan worden

Eerst gevel reinigen en repareren voordat er geïmpregneerd kan worden.

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor het impregneren van uw buitenmuren? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden