Injecteren

Wilt u de muren of de fundering injecteren? U dient bij vochtproblemen te zorgen voor een goede afdichting, zowel in de horizontale als de verticale zin. Op het moment dat zich bijvoorbeeld optrekkend of opstijgend vocht voordoet is het verstandig om daar direct tegen op te treden. Dit is vaak afkomstig uit de kelder, of uit de fundering. Het vocht trekt daar in de gevel. Vervolgens zorgt de capillaire werking van de gevel ervoor dat het vocht op kan trekken en gemakkelijk meters omhoog kan komen, om uiteindelijk bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken boven de kelder te bereiken.

Horizontale afdichting

Horizontale afdichting

Muren injecteren tegen vocht

U kunt de muren injecteren tegen vocht, door gebruik te maken van een speciaal injecteermiddel. Dit zorgt ervoor dat u als het ware een stop aan kunt brengen, zodat het vocht niet verder kan en u daar boven dat punt geen last van zal hebben. Houd er rekening mee dat het vocht onder dit punt nog altijd in de gevel aanwezig zal zijn. U kunt zorgen voor een afdichting van de buitenkant van de kelder of de kruipruimte om dit te voorkomen, of ervoor zorgen dat u gebruik maakt van een betonnen kuip.

Wat is injecteren?

Het injecteren van de gevel vormt een relatief nieuwe aanpak, om optrekkend en opstijgend vocht in de gevel tegen te kunnen gaan. Voorheen maakten we ook wel gebruik van het horizontaal doorzagen van de muur, om een bitumen of kunststof olie toe te passen. Inmiddels maken we gebruik van het injecteren, door gaten te boren in de muur. Vervolgens zorgen de hydrofoberende en afdichtende werking van de kunststof componenten in de vloeistof ervoor dat er een goede waterkerende laag ontstaat. Het gaat om een vloeistof, die via een gel-achtige toestand uiteindelijk een vaste vorm in de gevel zal bereiken.

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor het injecteren van uw gevel? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next
Injecteren muur

Tegen opstijgend vocht

Het injecteren vormt een goed wapen tegen het optrekkend of opstijgend vocht, waardoor u daar in de rest van de woning geen last meer van zult hebben. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan bij specialisten uit de buurt, om na te gaan wie u het best van dienst kan zijn met het injecteren van de muur of de fundering. Laat u goed adviseren over de te gebruiken materialen en het aantal gaten dat u laat boren. Op die manier kunt u zich goed wapenen tegen het vocht, zodat u daar geen last meer van zult hebben en u het leefklimaat kunt optimaliseren.

Zoutuitbloeiing, opstijgend vocht en beschadigingen. Deze muur moet gereinigd, hersteld (voegen herstellen, stenen vervangen), geïmpregneerd (tegen doorslaand vocht) én geïnjecteerd worden tegen opstijgend vocht.

Zoutuitbloeiing, opstijgend vocht en beschadigingen. Deze muur moet gereinigd, hersteld (voegen herstellen, stenen vervangen), geïmpregneerd (tegen doorslaand vocht) én geïnjecteerd worden tegen opstijgend vocht.

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor het injecteren van uw gevel? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Horizontale vochtwering

U kunt voor de horizontale vochtwering gebruik maken van twee verschillende mogelijkheden. Het is allereerst mogelijk om de vochtwering aan te brengen door gebruik te maken van bitumen banen, die u op de fundering plaatst. Het is van belang om dit zo nauwkeurig mogelijk te doen, aangezien zich anders toch vocht kan vormen en de vochtwering niet tot het gewenste resultaat leidt.

Met name bij het later aanbrengen van de horizontale vochtwering is dit lang niet altijd een ideale methode. U dient de gevel in de horizontale richting door te zagen en vanaf twee kanten aan de muur te werken. Bovendien kunt u op die manier de kwaliteit van de mortel aantasten, waardoor dit de gevel als geheel niet ten goede zal komen.

Een andere vorm van horizontale vochtwering vormt het injecteren van de gevel, iets dat veel beter geschikt is bij bestaande bouw. In dat geval kunt u gaten boren in de gevel, op ongeveer 10cm van elkaar. Boor gaten met een doorsnede van 2cm en vul deze met het injecteermiddel. De vloeistof zal via een gel-achtige toestand overgaan in een vaste vorm en vanaf dat moment zorgen voor een horizontale vochtwering. Op die manier kunt u bijvoorbeeld het opstijgend vocht op een goede manier tegengaan. Hierdoor ontstaan er geen vochtplekken meer in huis, zonder dat u gebruik hoeft te maken van het hak- en breekwerk dat we nog kennen van vroeger.

Bitumen laag aan de buitenkant van de fundering.

Bitumen laag aan de buitenkant van de fundering.

Verticale vochtwering

U kunt aan de andere kant gebruik maken van een verticale vochtwering. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld de speciale pleisters en de afdichtingsverf, die ervoor zorgt dat de kelderwand of de fundering geen vocht toe zal laten. U kunt gebruik maken van een dikke pasta op basis van latex en bitumen, of werken met bijvoorbeeld een bitumencoating. Het is in ieder geval van belang om er hiermee voor te zorgen dat er een goede waterdichte laag ontstaat. Het impregneren of hydrofoberen van de kelderwanden is niet voldoende voor een verticale vochtwering, aangezien dit er slechts voor zorgt dat bijvoorbeeld regenwater niet door kan slaan.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden