Kelderafdichting

Het is van belang om voor een goede kelderafdichting te zorgen, zodat daar geen vocht naar binnen kan komen. Het leefklimaat in een kelder is minstens zo belangrijk als in de rest van de woning. Zo moet u bijvoorbeeld zien te voorkomen dat de capillaire werking van de gevel ervoor zorgt dat het vocht omhoog kan trekken en u daar in de rest van de woning mee te maken gaat krijgen. U kunt de kelder dicht maken door u te richten op de buitenzijde, de binnenzijde of rekening te houden met de specifieke vochtproblemen waar u in bepaalde extreme situaties mee te maken kunt krijgen.

Aanbrengen horizontaal vochtscherm in kelder door toepassing injectering.

Aanbrengen horizontaal vochtscherm in  kelder door toepassing injectering.

Buitenafdichting of betonnen kuip

U kunt allereerst zorgen voor kelderafdichting door tijdens de bouw of de ontwerpfase al rekening te houden met de buitenafdichting. Zorg voor een goede horizontale of verticale afdichting, om te voorkomen dat het vocht naar binnen kan trekken en u daar last van krijgt. De beste vorm van kelderafdichting is in principe een betonnen kuip, aangezien u dan voorkomt dat er bijvoorbeeld vocht via de kim naar binnen kan trekken. Dit is de hoek tussen de gevel en de vloer, die traditioneel een zwak punt vormt wanneer het gaat om het dicht maken van de kelder.

Buitenafdichting of betonnen kuip
1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next
Coating aanbrengen

Coating aanbrengen

Binnenafdichting van de kelder

Kunt u de keldermuren niet zomaar meer afgraven en is het daardoor niet mogelijk om aan de buitenzijde voor een goede kelderafdichting te zorgen?

Indien u last krijgt van vochtproblemen kunt u ervoor kiezen de kelderafdichting aan de binnenkant aan te brengen. Houd er dan echter rekening mee dat het gaat om een bestrijding van de symptomen, aangezien de gevel nog altijd vochtig zal blijven.

U zorgt er met de kelderafdichting aan de binnenkant aan de andere kant wel voor dat u daar in de kelder of de fundering zelf in ieder geval niet meer mee te maken heeft.

Wilt u direct een prijsopgave voor het afdichten van uw kelder? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.

Herstel keldervloer

Herstel keldervloer

Vochtproblemen in de kelder

De kelderafdichting is vooral van belang in extreme situaties, waarin u te maken kunt krijgen met het vocht van buiten. Dit is bijvoorbeeld het geval op het moment dat er stuwvocht ontstaat; het grondwater dat met een grote kracht op de gevel van de kelder zal drukken en naar binnen probeert te dringen. In minder uitzonderlijke situaties kan er sprake zijn van de hydrostatische druk van het grondwater, op het moment dat het peil hoger komt te liggen dan de bodem van de kelder. Er ontstaat dan een opwaartse druk, naast de druk op de gevels van de kelder die reeds aanwezig is.

24 uur per dag sijpelt grondwater door slechte aansluiting wand en vloer van de kelder. Vanwege de hoge hydrostatische druk is een dergelijke lekkage niet eenvoudig te verhelpen.

24 uur per dag sijpelt grondwater door slechte aansluiting wand en vloer van de kelder. Vanwege de hoge hydrostatische druk is een dergelijke lekkage niet eenvoudig te verhelpen.

Wilt u direct een prijsopgave voor het afdichten van uw kelder? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Gecoate keldervloer

Gecoate keldervloer

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden