Lekkages

U kunt te maken krijgen met verschillende lekkages in huis.

Het opsporen van lekkages vraagt in een aantal gevallen om wat ervaring en specialiteit, aangezien het niet altijd direct duidelijk is waar de oorzaak zich bevindt.

Met name bij lekkages aan het dak of in de gevel kan de oorzaak van de lekkage zich op een andere plaats bevinden, dan waar het vocht daadwerkelijk naar binnen komt.

Kapotte waterleiding

In bepaalde gevallen heeft de lekkage te maken met een kapotte waterleiding. Aangezien deze zich in de meeste gevallen in de gevel bevindt, valt deze vorm van lekkage niet altijd gemakkelijk op te sporen. Het is daarom van belang om de hulp van een specialist in te roepen. Deze kan u bijvoorbeeld van dienst zijn met een endoscoop, om in de spouw te kijken. Op die manier verloopt het opsporen van de lekkage een stuk gemakkelijker, ook omdat de specialist waarschijnlijk veel ervaring heeft met het nagaan van de bron van het vocht.

Waterleidingen lekkages zijn vaak moeilijk te vinden aangezien ze in muren en achter betegeling zijn aangebracht

Gebroken riolering

De riolering kan breken of scheuren, bijvoorbeeld als het gevolg van het verzakken van de grond of door de ouderdom van de riolering. Het is van belang om de beschermingsbuizen van de riolering voldoende bewegingsruimte te bieden, maar zelfs dan kunt u nog te maken krijgen met een lekkage. Uiteraard is het van belang om deze problemen direct tegen te gaan, net als wanneer er sprake is van een lekke doorvoer door de fundering.

Wilt u advies en oplossingen voor uw lekkage ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next
Doorroesten of afscheuren rioleringen vaak probleem lekkages in kelder, kruipruimte of souterrain

Doorroesten of afscheuren rioleringen vaak probleem lekkages in kelder, kruipruimte of souterrain

Lekke doorvoer fundering

De afvoer loopt in veel van de gevallen door de fundering naar buiten, al is dat onder het maaiveld en ziet u daar normaal gesproken niets van. Bijvoorbeeld wanneer het grondwaterpeil stijgt of zakt kan het zijn dat de grond zelf ook wat in beweging komt. U kunt dan te maken krijgen met een lekke doorvoer in de fundering, een vervelende vorm van lekkage.

Lekke doorvoer

Kapotte dakbedekking

Verder kunt u als het gevolg van extreem weer bijvoorbeeld te maken krijgen met kapotte dakbedekking. Bij een schuin dak is er veelal sprake van een kapotte pan, indien u een plat dak heeft zal dit waarschijnlijk komen door een scheur of een kapotte naad in de dakbedekking.

Lekkend dak

Kapotte dakgoten

Houd met name bij een plat dak de dakgoten goed schoon, om te voorkomen dat deze vuil of verstopt raken, of zelfs kapot gaan. Wanneer u goede en schone dakgoten heeft, voorkomt u dat er water langs de gevel gaat lopen en u wellicht te maken krijgt met een vervelende lekkage in uw woning of pand.

Ook kan strenge vorst zorgen voor het kapot vriezen van uw dakgoten waardoor lekkages kunnen ontstaan.

Houd uw dakgoot goed schoon
Strenge vorst zorgt voor het kapot vriezen van dakgoten waardoor lekkages kunnen ontstaan

Oplossingen Lekkages

Vochtproblemen kunnen vele oorzaken hebben waaronder bijvoorbeeld kapotte riolering of waterleiding. Een goede vochtexpert zal de problemen als eerste traceren en daarna deze verhelpen. Het is niet noodzakelijk om bijvoorbeeld een loodgieter in te huren.

Wilt u advies en oplossingen voor uw lekkage problemen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden