Lekke kelder

Heeft u last van een lekkende kelder of vochtproblemen in de kelder? Dit kan een aantal verschillende oorzaken hebben. Het is in alle gevallen van belang om hier iets aan te doen. Vocht in de kelder kan leiden tot schimmels en ongedierte.

Het is, ondanks dat u er niet veel bent, van belang om het leefklimaat in de kelder of kruipruimte op peil te houden. U voorkomt op die manier bijvoorbeeld dat u last kunt krijgen van optrekkend vocht, als gevolg van de capillaire werking van de gevel.

Beschadigde kunststoffolie

Het is in principe mogelijk dat u te maken krijgt met een lekkende kelder als het gevolg van een te hoge stand van het grondwater. Dit is echter veel minder vaak het geval dan veel mensen denken. Een andere oorzaak is bijvoorbeeld een beschadiging van de kunststoffolie onder de betonplaat van de kelder. De schade is vaak te wijten aan scherpe of puntige kanten van de toeslagstoffen uit de gebruikte betonmortel of het uitvulmateriaal. Ook kan de betonvloer zelf te zwak zijn, waardoor er een scheur kan ontstaan en u te maken zal krijgen met een lekkende kelder.

Lekkage op de kim (aansluiting wand/vloer). Komt veel voor.
Wateroverlast kelder

Last van stuwvocht

Gaat het toch om het grondwater dat zorgt voor een lekkende kelder? Dan kan dit in een extreem geval te maken hebben met stuwvocht. Dit vocht perst zich met een hoge druk door de gevel van de kelder of de kruipruimte heen, om uiteindelijk binnen te kunnen komen. Het is een van de meest ernstige vormen van grondwaterproblemen en komt doorgaans maar weinig voor. Het is echter van belang om de kracht van het grondwater niet te onderschatten. Het is tijdens de bouw daarom altijd van groot belang om rekening te houden met een wisselende grondwaterstand, om een lekkende kelder te voorkomen.

Kelders bevinden zich doorgaans onder grondwaterniveau en staan volcontinu bloot aan stuwvocht.

Wilt u advies en oplossingen voor uw lekke kelder ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

 VUL UW GEGEVENS HIERONDER IN OM GRATIS EN VRIJBLIJVEND OFFERTES TE ONTVANGEN VAN ONZE VOCHTBESTRIJDING EXPERTS. 

Helaas kunt u momenteel geen offertes aanvragen

Doorvoeren van waterleidingen, rioleringen en gasleidingen lopen via kelder of kruipruimte door de fundering en staan ook bloot aan grote hydrostatische druk van het grondwater.

Doorvoeren van waterleidingen, rioleringen en gasleidingen lopen via kelder of kruipruimte door de fundering en staan ook bloot aan grote hydrostatische druk van het grondwater.

Hydrostatische druk van water

Heeft u vochtproblemen in de kelder en heeft dit niet te maken met stuwvocht? Het is mogelijk dat het de hydrostatische druk van het grondwater is die u parten speelt. Op het moment dat het grondwaterpeil boven dat van de vloer van de kelder ligt ontstaat er niet alleen druk vanuit de zijkanten, maar tevens vanuit de onderkant. Het grondwater wil een egaal oppervlak vormen en drukt de kelder als het ware omhoog. Houd hier voldoende rekening mee tijdens de aanleg van een kelder, om te voorkomen dat er een scheurtje of gaatje ontstaat en het vocht of water een weg naar binnen weet te vinden.

40% kruipruimtes vochtig ivm hydrostatische druk van het grondwater.

Wilt u advies en oplossingen voor uw lekke kelder ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Een droge kelder kan voor allerlei toepassingen worden gebruikt en is een waardeverhogende factor

Een droge kelder kan voor allerlei toepassingen worden gebruikt en is een waardeverhogende factor

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden