Ongedierte en houtrot

Heeft u last van vocht in huis? Houd er rekening mee dat dit niet alleen leidt tot hogere stookkosten als het gevolg van de matige isolatie, maar dat u tevens de ontwikkeling van schimmels, ongedierte en houtrot in de hand werkt. Dit laatste kan een flinke afbreuk van de kwaliteit van de bouwmaterialen betekenen, terwijl ongedierte het leefklimaat zeer negatief kan beïnvloeden. Probeer de bron van vochtproblemen altijd onmiddellijk op te sporen en er op die manier voor te zorgen dat u deze in de kiem kunt smoren.

Schimmels en ongedierte

Op het moment dat zich een vochtige plek op een gevel of op de vloer vormt zorgt u daarmee voor een bijzonder fijne ontwikkelingsbodem voor schimmels en ongedierte. Deze hebben het vocht nodig om zich te ontwikkelen en de schimmels zullen sporen verspreiden om het leefgebied snel uit te breiden. Het is daarom van belang om hier altijd zo snel mogelijk maatregelen tegen te treffen.

Ongedierte
insecten

Wilt u advies en oplossingen voor uw ongedierte problemen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde

Bitumen waterkerende laag

Op het moment dat u het hout voor uw woning op een vaste ondergrond wilt gebruiken, zoals de fundering van een huis, is het verstandig om een waterkerende laag aan te brengen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van bitumen. Daarnaast is het verstandig om de palen op een dusdanige manier in de houders te verankeren, dat er minstens 3cm ruimte blijft tussen de paalhouders en het hout. U zorgt er op die manier voor dat het hout zo min mogelijk last zal krijgen van de invloed van vocht.

Aangetaste vloer
1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next

Diverse soorten hout

Bovendien reageren verschillende soorten hout op verschillende manieren op de invloed van vocht. Het is bijvoorbeeld van naaldhout zoals de spar en de den bekend dat deze houtsoorten erg gevoelig zijn voor vocht. Op het moment dat u hier gebruik van wenst te maken dient u voor goede beschermingsmiddelen te zorgen. De oliehoudende houtsoorten als teak en ceder zijn aan de andere kant juist goed bestand tegen de invloed van water of vocht. Onder de beschermingsmiddelen voor hout om houtrot en ook ongedierte tegen te kunnen gaan verstaan we producten met giftige bestanddelen, zoals de pesticiden. Deze zorgen ervoor dat schimmels en ongedierte geen kans krijgen. Daarnaast kunt u gebruik maken van een weerbestendige beits of verf. U zorgt er daarmee voor dat u het hout goed tegen het vocht kunt beschermen, zonder dat u daarvoor gebruik hoeft te maken van giftige bestanddelen.

Vochtige houten vloer

Wilt u advies en oplossingen voor uw ongedierte en/of houtrot problemen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden