Zoutuitbloei op buitenmuren

Heeft u te maken met een zoutuitbloei op de buitenmuur, of wilt u daar meer over weten?

De meeste uitbloeiingen uit mortels worden veroorzaakt door de oplossing van kleine kalkdeeltjes. Deze zijn afkomstig uit de bindmiddelen die zich in de steen bevinden.

U kunt de uitslag voorkomen door tegen te gaan dat het poreus metselwerk water op zal nemen, aangezien dit een belangrijke transporteur van de schadelijke stoffen is.

Met name het impregneren van de gevel zorgt ervoor dat u hier beduidend minder last van zult hebben.

Zoutuitbloei

Schadelijke sulfaten

Op het moment dat er uitbloeiingen plaatsvinden uit de voeg of metselmortel dient u er rekening mee te houden dat dit samen kan gaan met schadelijke sulfaten. In dat geval heeft u niet alleen te maken met een uitstraling die u niet wenst, maar dient u tevens rekening te houden met een aantasting van het metselwerk. Indien het gaat om gelijkmatig overtrokken kalksluier op de metselwerken, dan kunt u er vanuit gaan dat het gaat om sulfaat uit de baksteen, waardoor dat minder schadelijk is voor de gevel.

Vocht in mortel

Wilt u advies en oplossingen voor uw salpeter op uw buitenmuur / zoutuitbloeiingen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next

Oorzaken van zoutuitbloeiingen

In principe kunt u vanwege twee verschillende oorzaken te maken krijgen met zoutuitbloeiingen. Het kan allereerst voortkomen uit de bouwelementen waar u gebruik van maakt. Bij metselwerk maakt men gebruik van bakstenen aan de ene kant, met een metsel- of voegmortel aan de andere kant. De stoffen hieruit kunnen oplossen als het gevolg van vocht in de gevel en aan de buitenkant weer terechtkomen. Ten tweede kunnen de zoutuitbloeiingen ontstaan als het gevolg van zouten die terechtkomen in het opstijgend vocht uit de opgaande muren. Indien u te maken heeft met optrekkend vocht kan er zout meekomen, dat elders op de gevel terecht zal komen en dan goed zichtbaar wordt.

Aangetaste buitenmuur

Aangetaste buitenmuur

Chemische omzettingen en transport van water

Uit onderzoek blijkt dat het bakken van stenen helpt om de oplosbaarheid voor een groot deel tegen te gaan.

Het is echter de grote hoeveelheid calciumhydroxyde die er toch voor kan zorgen dat dit proces plaatsvindt en dat er zoutuitbloeiingen op de gevel kunnen ontstaan. Dit komt vermoedelijk door de zeolitische omzetting.

Het transport waar water in de gevel voor zorgt veroorzaakt de uitbloeiingen die uiteindelijk zichtbaar zullen zijn. In veel van de gevallen lossen de zouten weer op in water, waardoor een regenbui er vervolgens voor kan zorgen dat hier niets meer van te zien is. Dat haalt het oorspronkelijke probleem echter niet weg.

Natte buitenmuur

Wilt u advies en oplossingen voor uw salpeter op uw buitenmuur / zoutuitbloeiingen ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Comfortabel wonen

Een woning met een hoge luchtvochtigheid is veel minder prettig om in te wonen dan een woning met de juiste luchtvochtigheid. Pak daarom vochtproblemen goed aan zodat u en uw gezin weer behaaglijk kunnen leven.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden