Scheuren in muren

Heeft u last van scheuren in muren? Houd er rekening mee dat dit een belangrijke veroorzaker is van vocht in huis, waardoor het van belang is om dit zo snel mogelijk te laten herstellen.

U zorgt er op die manier voor dat u eventuele problemen bij de kiem aan kunt pakken.

Ga na waar de scheuren in de muren zitten. Gaat het om een scheur onder het maaiveld, of wellicht een scheur in de gevel die u met een cementcoating op kunt vullen? Een specialist kan u hier meer over vertellen.

Scheurafdichting onder het maaiveld

Indien er sprake is van een scheur in de muur onder het maaiveld is het van belang om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen. Maak bijvoorbeeld gebruik van gaten die u kunt boren, om daar injectienippels in te zetten.

Kies een onderlinge afstand van 30 – 50 cm en boor de gaten tot een derde van de dikte van de muur. Gebruik een snelhardend materiaal als cement om de scheuren af te dichten. Vervolgens kunt u PPI injectiehars inspuiten en ter controle de dichtstbijzijnde injectienippels opendraaien.

Muren injecteren

Wilt u advies en oplossingen voor scheurenafdichting ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next

Oorzaken van scheuren in muren

Scheuren in muren kunnen verschillende oorzaken hebben, al gaat het in de meeste gevallen om menselijke fouten. Het kan bijvoorbeeld gaan om een uitvoeringsfout, zoals het onvakkundig uitschachten van funderingssleuven, een mankement aan de uitzetvoegen of een mankement aan de fundamenten dat tijdens een periode van vorst aan het licht komt. Ten tweede kunt u te maken hebben met planningsfouten, zoals het onvoldoende kennis hebben genomen van de bodemgesteldheid, of een foutieve berekening van de funderingsbelasting. Ten derde kunt u te maken krijgen met andere oorzaken, zoals een verandering van de bodemeigenschappen als het gevolg van een wisselend peil van het grondwater. Al deze zaken kunnen scheuren in muren veroorzaken, waarbij het van belang is deze zo snel mogelijk te laten herstellen.

Scheur in gevelwerk

Vochtwerende cementcoating aanbrengen

U kunt een scheur in de muur onder andere laten herstellen door gebruik te maken van een KDS cementcoating.

Het is van belang om de ondergrond eerst goed te reinigen en deze vervolgens te bevochtigen met een mengsel van KDS en water (1:1). Vervolgens kunt u puur cement toevoegen en dit mengen, om een strijkmortel aan te maken.

Tenslotte kunt u de KDS cementcoating op de muur aanbrengen om de scheur op te vullen. De scheur in de muur zal dan in ieder geval niet tot het intreden van vocht of water leiden.

Muur reparatie

Wilt u advies en oplossingen voor scheuren in muren ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Beschadiging buitenmuur

Scheuren in muur zorgen voor vochttoetreding.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden