Schimmelbestrijding

Wilt u vochtplekken verwijderen of zorgen voor een effectieve schimmelbestrijding? Het is van belang om hier al tijdens de ontwerpfase en de uitvoeringsfase van uw huis aandacht aan te besteden, zodat u later zo min mogelijk last van vocht en schimmel gaat krijgen.

Schimmels hebben een vochtigheid nodig van minimaal 62% – 65%, al groeien ze het best bij een relatieve vochtigheid tussen de 90% en 100%. Voorkom oppervlaktecondensatie, maar houd er daarnaast rekening mee dat u de algehele luchtvochtigheid onder de 80% dient te houden, om de groei van schimmels tegen te gaan.

De veel voorkomende schimmel in de vochtige en niet goed geventileerde badkamer

De veel voorkomende schimmel in de vochtige en niet goed geventileerde badkamer.

Ontwerpfase

Het is al tijdens de ontwerpfase van belang om voor voldoende schimmelbestrijding te zorgen. Zorg bijvoorbeeld voor een verkleining van de invloed van vochtopname en -afgifte door het afwerkmateriaal, door gebruik te maken van materialen die hier goed tegen bestand zijn. Des te minder gevoelig de materialen voor schimmel zijn, des te beter het lukt om later vochtplekken te verwijderen.

Schimmel

Ventilatie

Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met een maximale vermindering van de waterdampverspreiding. Het lijkt logisch om meer te ventileren in een woning, maar vooral het meest effectief ventileren draagt bij aan de schimmelbestrijding. De snelheid waarmee materialen drogen helpt mee bij het verwijderen van vochtplekken.

Ventilatiesysteem

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor schimmelbestrijding? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next
Goede ventilatie is van groot belang

Goede ventilatie is van groot belang.

Uitvoeringsfase

Tijdens de uitvoeringsfase kunt u zorgen voor schimmelbestrijding door de thermische isolatie in de spouwconstructie in ieder geval zorgvuldig aan te brengen. Zorg er voor dat de isolatieplaten zorgvuldig worden aangesloten, om een maximale warmteweerstand te kunnen garanderen. Op die manier kunt u de f-factor bereiken zoals die tijdens de ontwerpfase is vastgesteld. De f-factor, ook wel de oppervlaktetemperatuur-factor genoemd, geeft de thermische kwaliteit van een constructie aan.

Daarnaast is het van belang om rekening te houden met het toevoegen van hulpstoffen aan de afwerkmaterialen. Wasmiddelen die u toevoegt aan pleisters zorgen er bijvoorbeeld voor dat de gevoeligheid voor schimmels toe zal nemen. Het niet gebruiken hiervan vormt wat dat betreft een effectieve vorm van schimmelbestrijding.
Vele soorten schimmels, maar stuk voor stuk schadelijk voor woning én gezondheid

Vele soorten schimmels, maar stuk voor stuk schadelijk voor woning én gezondheid.

Praktische tips bij schimmelbestrijding

Probeer de aantasting altijd te beperken bij het verwijderen van vochtplekken. Maak de schimmelplek eerst schoon met een oplossing van water en soda, chloor, alcohol of azijn.

Zorg er bij meer hardnekkige aantasting voor dat u de schimmelsporen weg borstelt en u een schimmeldoder in het water oplost voordat u deze aanbrengt.

Probeer nat te borstelen, om een verdere verspreiding van de sporen zoveel mogelijk te voorkomen. U kunt daarnaast zorgen voor schimmelbestrijding door de plek te behandelen met een professioneel schimmelwerend middel, al dient u altijd rekening te houden met de mogelijke schadelijke gevolgen voor uw gezondheid bij verkeerd gebruik.

Schimmelbestrijding

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor schimmelbestrijding? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden