Ventilatie verbeteren

Wilt u de ventilatie in uw woning verbeteren? Dan is het verstandig om goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden in uw woning. U kunt allereerst gebruik maken van verschillende ventilatiesystemen, afhankelijk van het type woning dat u heeft en de mogelijkheden die hierin zitten. Kunt u zorgen voor een vorm van natuurlijke ventilatie, of bent u veroordeeld tot het aanbrengen van mechanische ventilatie? Zorg voor een goede ventilatie van de keuken en voldoende ventilatie van de badkamer. Dit zijn de plaatsen in huis waar er gemakkelijk vocht in de lucht kan komen, waardoor het van belang is om dit met goede ventilatie direct af te voeren.

Ventilatiesystemen

U kunt de ventilatie verbeteren door gebruik te maken van een van de verschillende ventilatiesystemen. U kunt hierbij denken aan een volledig natuurlijke ventilatie, en volledig mechanische ventilatie of een tussenweg. Het is mogelijk om zowel de afvoer als de toevoer natuurlijk of mechanisch vorm te geven, afhankelijk van de mogelijkheden binnen uw woning. Kiest u voor mechanische toevoer en afvoer? Dan is er over het algemeen ook sprake van een systeem voor warmteterugwinning. We komen dit met name in moderne appartementen tegen, waar het ventilatiesysteem ervoor zorgt dat er voldoende frisse lucht beschikbaar is en u zuinig om kunt gaan met energie.

Ventilatiesysteem

Mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor geforceerde verwijdering van vochtige lucht uit het gebouw.

Ventilatie van de keuken

Voor de ventilatie in de keuken kunt u gebruik maken van een afzuigkap of een wasemkap, afhankelijk van het feit of u daarin een motor kunt gebruiken. Een reguliere afzuigkap kunt u inschakelen op het moment dat u staat te koken. Deze zorgt voor de afvoer van de lucht waar veel vocht in zit, bijvoorbeeld op het moment dat er water kookt. Een motorloze afzuigkap kunt u aansluiten op een ventilatiesysteem in de woning. Kijk goed naar het type kanaal of ventilatiesysteem dat u heeft zitten, om te bepalen welk type afzuigkap u nodig heeft in de keuken om de ventilatie op orde te brengen.

Goed ventileren is van groot belang

Goed ventileren is van groot belang.

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor het ventileren van uw woning? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next

Ventilatie van de badkamer

Daarnaast dient u te zorgen voor voldoende ventilatie in de badkamer, aangezien dat bij uitstek een plaats in huis is waar er veel vocht in de lucht komt. Met name tijdens het douchen ontstaat er een zeer vochtige lucht. Zet tot een half uur na het douchen een raam open, of maak gebruik van een vorm van mechanische ventilatie. U kunt ervoor kiezen deze automatisch in en uit te laten schakelen. Laat de ventilatie tot ongeveer 120 minuten na het douchen draaien, zodat u er zeker van kunt zijn dat de luchtvochtigheid daarna weer op orde is.

De veel voorkomende schimmel in de vochtige en niet goed geventileerde badkamer.

De veel voorkomende schimmel in de vochtige en niet goed geventileerde badkamer.

Wilt u direct een gratis prijsopgave voor het ventileren van uw woning? U kunt geheel vrijblijvend advies en offertes aanvragen via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden