Vochtige en koude vloeren

Heeft u last van vochtige en koude vloeren? Dit kan te maken hebben met een lek in de kruipruimte of de kelder, dat ervoor zorgt dat het vocht omhoog trekt en wat uiteindelijk in de vloer terecht zal komen. Op het moment dat de vloer vocht is isoleert deze stukken minder goed, waardoor u bovendien veel warmte kunt verliezen.

Waterafdichting van de kelder

Om vochtige en koude vloeren te voorkomen is het van groot belang om de waterafdichting van de kelder op een degelijke manier uit te voeren. Het verdient de voorkeur gebruik te maken van een buitenafdichting, aangezien u het vocht en water daarmee buiten kunt houden. Is dat geen optie en kiest u voor een binnenafdichting? Houd er dan rekening mee dat u eigenlijk doet aan symptoombestrijding, aangezien de gevel nog altijd vochtig kan blijven en dit eventueel omhoog zal trekken.

Vochtige houten vloer

Vochtige houten vloer

Capillaire werking van het steen

Het omhoog trekken van vocht heeft te maken met de capillaire werking, waar ook de vloer voor zal zorgen. Het steen is poreus, wat betekent dat er lucht tussen zit. De lucht zal het vocht als het ware omhoog trekken, waardoor dit de kans krijgt om door de vloer heen te komen en het geheel vochtig te maken. De capillaire werking zorgt ervoor dat de vloer of wand zich als het ware vol zal zuigen. Hierdoor gaat de isolatiewaarde verloren en krijgt u te maken met vochtige en koude vloeren, die niet bijdragen aan het wooncomfort.

Koude en klamme begane grond vloer wegens natte kruipruimte

Koude en klamme begane grond vloer wegens natte kruipruimte.

1
Offertes aanvragen
Welk vochtprobleem heeft u in uw woning?
Waar situeert het vochtprobleem zich?
Eventuele toelichting op vochtproblemenmore details
0 /
Wanneer wilt u het probleem laten oplossen?
Uw gegevens
Voornaamyour full name
Achternaamyour full name
Straatnaamyour full name
Nr.your full name
Postcodeyour full name
Woonplaatsyour full name
Telefoonnummeryour full name
Privacy
Previous
Next

Wilt u advies en oplossingen voor uw vochtige vloer ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde.

Vochtmeting van een koude vloer

Vochtmeting van een koude vloer

Lekken voor in de kim

De meeste lekken doen zich over het algemeen voor in de kim. Dit is het gedeelte waar de wand en de vloer van elkaar gescheiden worden. Dit is een kwetsbaar punt in de kruipruimte of de kelder, waardoor het van belang is om deze aansluiting goed te maken en de verbinding te controleren bij een eventuele lekkage.

Ook op de punten waar de kabels en waterleidingen naar binnen komen bestaat er een kans op lekken, waardoor er water en vocht naar binnen kan komen. Op het moment dat u te maken krijgt met een vochtige of een koude vloer is het verstandig om deze elementen goed na te kijken. U zorgt er op die manier voor dat u het probleem bij de bron aan kunt pakken zodat u een verdere ontwikkeling kunt voorkomen. Heeft u vochtige of koude vloeren? Vraag dan eenvoudig meerdere offertes aan om dit door een specialist te laten verhelpen.

Lekken in de kim

Wilt u advies en oplossingen voor uw vochtige vloer ? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het formulier aan de rechterzijde boven aan deze pagina.

Wat biedt Vochtbestrijding-Experts.be u aan ?

Wat gaan wij voor u doen ?

Nadat u het formulier aan de rechterzijde correct heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, gaan wij direct voor u aan de slag ! Wij benaderen maximaal 5 van onze vochtbestrijders in uw regio en zij zullen ervoor zorgen dat u snel informatie en een offerte voor de werkzaamheden ontvangt. Nogmaals: deze service is volkomen gratis en vrijblijvend en bespaart u veel uitzoekwerk !

Altijd meerdere vochtbestrijding experts in uw regio

Meer dan 140 Vochtbestrijding Experts in België

Gratis Offertes Ontvangen en Vergelijken = altijd geld besparen

Gratis Advies & Offertes van Vochtbestrijding Experts uit uw eigen regio

Injecteren muur

Uitgebreide garantie op alle werkzaamheden